Hvem er vi Kontakt Sitemap
Søg
Forside UndervisningsministerietDansk Institut for Internationale Studier

Folkedrab
Forside>Tilbud til skoler>Museumsbesøg>Dansk Jødisk MuseumPrint

Besøg Dansk Jødisk Museum


I oktober 1943 måtte tusindvis af mennesker flygte fra Danmark, fordi de var jøder. I stor hast måtte de forlade alt, hvad de ejede, og lægge deres trygge hverdag bag sig. 95% af de danske jøder blev reddet i sikkerhed i Sverige under den største flugt i nyere danmarkshistorie. De, som ikke nåede væk, blev deporteret til kz-lejeren Theresienstadt, og andre levede skjult i Danmark, adskilt fra deres kære. Da krigen var slut, havde langt de fleste overlevet, men overlevelsen havde en høj pris.
 
Hør om flugt og deportation, om livet i eksil i Sverige og om opholdet i Theresienstadt. Om prisen for at redde livet og de store konsekvenser, som flugt, eksil og fangenskab har for det enkelte menneske.

Læs mere på museets hjemmeside.

Tilbud


Tilbuddet om undervisningsforløb på Dansk Jødisk Museum gælder for klasser i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, VUC og højskolerne. Entre til museet og de forskellige undervisningsforløb er gratis. Der kan maks. være 28 elever pr. rundvisning. 

Der kan vælges mellem fire forskellige pakker:
  1. Undervisningsforløb: ’Tæt på oktober ´43’ , 1 time.

  2. Undervisningsforløb: ’Tæt på oktober ´43’ og filmvisning (uddrag af dokumentarfilmen, THERENSIENSTADT - danske børn i nazistisk fangeskab), 2 timer.

  3. Undervisningsforløb med særligt fokus på deportationen til kz-lejren Theresienstadt og filmvisning (filmportræt af den danske jøde, Salle Fishermann, som overlevede fangenskab i Theresienstadt under 2. Verdenskrig), 2 timer.

  4. Undervisningstilbud i særudstillingen HJEM – om eftervirkningerne af krig og forfølgelse. Dette tilbud har særligt fokus på de danske jøders hjemkomst fra eksilet i Sverige eller ophold i kz-lejren Theresienstadt efter befrielsen d. 4. maj 1945. 1,5 time. OBS! HJEM lukker 30. september 2015.

Hvor?


Dansk Jødisk Museum
Proviantpassagen 6
1218 København K

Hvornår?


Rundvisninger skal ligge uden for museets normale åbningstid.

Hvordan?


Ønsker du at bestille et museumsbesøg på Dansk Jødisk Museum, skal du sende en mail til Susanne Knudsen Kolodziejczyk på suko@diis.dk.

Tilbuddet er gratis for skoler.Når billederne forlængst er falmet
Et af tilbuddene omfatter visningen af dokumentarfilmen Når billederne for længst er falmet, 2005.

Dokumentarfilmen er et filmskoleprojekt, der handler om Nazi-Tysklands forsøg på at overbevise verden om, at KZ-lejren Theresienstadt var et fredeligt hjem for jøder. Filmen er bygget op omkring et interview med Salle Fischermann, der som barn, var fange i Theresienstadt og blev tvunget til at hjælpe med at producere en propagandafilm om lejren. Dokumentaren viser blandt andet en række klip fra propagandafilmen.Dansk Institut for Internationale Studier
Østbanegade 1172100 København Øtel: +45 32 69 87 87fax: +32 69 88 00
folkedrab@diis.dk